Match.com

Genomgång av Match.com

Rating: 2.5 out of 5.

Det första intrycket du får när du registrerar dig för Match.com är att det här är en klassisk datingtjänst. Layouten är tydlig och lätt att navigera och liknar andra dejtingsidor de flesta är vana med. Du får en lista med lämpliga matchningar och sedan kan du visa intresse genom att blinka eller chatta med de du gillar.

match.com

Match.com var en av de allra första online-dating tjänsterna och är fortfarande en av de ledande. Det är en erkänd leverantör där många har hittat varandra, både i Sverige och resten av världen.

Match.com-profiler är transparenta. För att registrera dig måste du skicka in minst ett foto av sig själva. De flesta profiler innehöll mycket personlig information.

Match.com-funktioner och verktyg

Registrering på Match.com är lätt och bekvämt. Men det tar lång tid att fylla i personlig information. Du måste ladda upp en bild, så se till att ha en tydlig bild. Du anger profiltexten efter att du har registrerat dig. Du blir ombedd att uppdatera den och berätta mer om dig själv varje gång du loggar in.

När du är klar med registreringen har du möjlighet att titta på matcher och använda funktioner. Bland annat: Sök, Match of the Day och Match Affinity (det är här det kostar pengar).

Match Affinity

Match Affinity är ett uppgraderingsalternativ om du är intresserad av att gå lite mer vetenskapligt till profilen matchning. Du kan gå igenom frågeformuläret gratis, men för att använda resultaten måste du betala för att använda den här tjänsten. För att få full användning av match.com så kostar det pengar.

Match.com är de falska profilerna där?

Falska profiler kommer alltid att vara ett problem på dejtingsajter. Frågan är inte om det finns falska användare på en portal, men hur många. Vårt intryck av Match.com i Svergie var att det finns många falska profiler. Match.com kontrollerar manuellt alla profiltekster och bilder innan de publiceras och genomsöker kontinuerligt dejtingsidan för att upptäcka avvikande beteende. Men dessa skyddsåtgärder verkar inte fungera.

Får du valuta för pengarna?

Nej, hos Match.com är kundtjänsten dålig. Här är den största missnöjda användare. Om du försöker avsluta abonnemanget får du inget svar. En del skriver också att de redan har slutfört pengar.